Dit is het worstcasescenario voor Bitcoin volgens crypto-analist Nicholas Merten

Dit is het worstcasescenario voor Bitcoin volgens crypto-analist Nicholas Merten

Een populaire crypto-analist kijkt naar historische gegevens om te bepalen of Bitcoin (BTC) zijn bodem heeft bereikt na een langdurige neerwaartse trend.

In een nieuwe strategiesessie waarschuwt Nicholas Merten zijn 516.000 YouTube-abonnees om zich niet te uitbundig te voelen over het feit dat Bitcoin zijn wekelijkse dieptepunten heeft bereikt nadat BTC op zaterdag kort onder de $ 18.000 was gedoken.

“Ik wil niet dat mensen zich te veel laten meeslepen door de opwinding. Hoewel ik denk dat we nog een dag of zo winst kunnen zien, misschien zelfs terugkomend op dit bereik hier [ongeveer $ 22.300], wil ik het verschil benadrukken tussen waar we nu zijn, deze 75% correctie, en wat een 80% correctie eruit zou kunnen zien.

Een van de grootste problemen die sommige mensen hebben, is te begrijpen hoe procentuele dalingen exponentieel erger kunnen worden, ook al ga je technisch gezien slechts met een paar eencijferige punten omlaag.

Als we van 75% naar de typische 80% correctie gaan, hoe zou dat er dan uitzien? Het zou niet zomaar een paar honderd dollar of duizend dollar zijn, nee, we zouden van een $ 17.500 Bitcoin-prijs helemaal naar beneden gaan naar ongeveer $ 13.700. Testen in de richting van dat bereik van $ 14.000 waar we de prijs hebben gezien, of op zijn minst een tussentijdse top hebben bereikt, tijdens de bullmarkt in juni 2019. ”

De strateeg gaat verder met te zeggen dat hoewel hij er niet zeker van is dat Bitcoin daadwerkelijk met 80% zal dalen vanaf zijn recordhoogte in november 2021 boven $ 69.000, een bredere macro-economische volatiliteit de koningscrypto zou kunnen verlagen ondanks historische trends en fundamentele kracht.

“Hoewel ik normaal gesproken zou verwachten dat correcties in de loop van de tijd zwakker worden, en historisch gezien zwakker zijn geworden, zal het waarschijnlijk zijn dat we de typische 80% correctie krijgen gezien de macro-omgeving waarin we ons nu bevinden.

Dat is belangrijk om hier open voor te blijven, om in dit geval niet absoluut all-in te gaan.”

Op het moment van schrijven is Bitcoin de afgelopen 24 uur met meer dan 4% gestegen en verhandeld voor $ 20.811.

Uitgelichte afbeelding van Javier Esteban op Unsplash.com

Mees