Twee maanden van extreme angst, Bitcoin op $20K

Twee maanden van extreme angst, Bitcoin op $20K

Gegevens tonen aan dat de cryptomarkt al twee maanden extreme angst verkeerd, beleggers raken in paniek omdat Bitcoin is gecrasht naar $20k. Juist wel of niet investeren?

Volgens het laatste wekelijkse rapport van Arcane Research wordt de cryptocurrency-markt nu al twee maanden geconfronteerd met extreme angst, de langste reeks in de geschiedenis. De “angst- en hebzuchtindex” is een indicator die het algemene sentiment onder beleggers in de cryptomarkt meet.

Dit model gebruikt een numerieke schaal die loopt van nul tot honderd om dit gevoel weer te geven. Alle waarden boven de vijftig impliceren dat beleggers op dit moment hebzuchtig zijn, terwijl die onder de drempel een angstige markt betekenen. Randwaarden van boven de 75 en onder de 25 betekenen respectievelijk gevoelens van “extreme hebzucht” en “extreme angst”.

Deze indicatorwaarden zijn gebleven terwijl de hele cryptosector een crash heeft doorgemaakt en een groot deel van de investeerders in het rood is gegaan.

Historisch gezien waren er geluiden met extreme angst toen munten zoals Bitcoin de neiging hadden om ernstig te dalen (en op dezelfde manier hebben zich toppen voorgedaan tijdens extreme hebzucht). Daarom zijn sommige analisten van mening dat een extreem angstige markt juist nieuwe koopmogelijkheden voor crypto’s kan bieden.

De handelstechniek die je hier op kan toepassen, wordt ’tegendraads beleggen’ genoemd. Dit citaat van Warren Buffet vat de filosofie samen: “wees bang als anderen hebzuchtig zijn, en hebzuchtig als anderen bang zijn.”

Als de historische trend iets afhangt, kan de huidige lange termijn van extreme angst zijn wanneer Bitcoin en andere munten crashen. En als dat zo is, kan een tegendraadse belegger nu denken dat dit een ideaal kooppunt is.

Bitcoin-prijs

Op het moment van schrijven zweeft de prijs van BTC rond de $ 20,4k, een daling van 1% in de afgelopen zeven dagen. De afgelopen maand is de munt 30% in waarde verloren

Uitgelichte afbeelding van Chris Liverani op Unsplash.com

Mees