First Mover Americas: Bitcoin blijft boven $19K als langetermijnhouders op koers blijven

First Mover Americas: Bitcoin blijft boven $19K als langetermijnhouders op koers blijven

De laatste prijsbewegingen in de cryptomarkten in context voor 3 oktober 2022.

Prijspunt: Bitcoin steeg maandag licht naar $19.200, zelfs toen aandelen wereldwijd daalden.
Marktbewegingen: Lange termijn houders houden bitcoin, waardoor de cryptocurrency veerkrachtig blijft terwijl andere risicovolle activa dalen. Eén handelaar ziet echter een sell-off aankomen.

Grafiek van de dag: Ongeveer $1,1 miljard aan bitcoin verliet gecentraliseerde beurzen in de drie dagen tussen afgelopen donderdag en zaterdag, volgens CryptoQuant.

Bitcoin (BTC) handelde vandaag licht omhoog op $19.200. De cryptocurrency lijkt veerkracht te tonen, terwijl wereldwijde aandelen daalden naar een tweejarig dieptepunt en Amerikaanse aandelenfutures maandag worstelden om richting te vinden.

Bitcoin raakte vrijdag $20.000 aan en dook zondag naar $18.900.

Ethereum (ETH) werd maandag verhandeld op ongeveer $1.293, een kleine stijging, terwijl Uniswap (UNI) ongeveer 3,5% steeg.

Op de traditionele markten ging de aandacht uit naar Credit Suisse. De aandelen van de bank daalden maandag met maar liefst 10% nadat de Zwitserse kredietverstrekker er niet in slaagde de angst van beleggers over zijn financiële gezondheid te kalmeren.

Digitale beleggingsproducten zagen vorige week een instroom van $10,3 miljoen, de derde opeenvolgende week van instroom, volgens een rapport van CoinShares.

“De stromen blijven laag, wat een aanhoudende aarzeling onder beleggers impliceert”, aldus het rapport. “Dit wordt benadrukt in de handelsvolumes van beleggingsproducten, die voor de week $ 886 miljoen bedroegen, het laagste niveau sinds oktober 2020.”

Het rapport merkte ook op dat er vorige week over het algemeen een negatief sentiment was voor altcoins, met een uitstroom van in totaal $ 3,5 miljoen. Het meest getroffen waren de tokens voor de Polygon, Avalanche en Cardano blockchains, aldus CoinShares.

In het nieuws meldde CoinDesk’s Sam Reynolds dat crypto futures en spot exchange BitMEX van plan is zijn exchange token, BMEX, tegen het einde van het jaar te lanceren, zei zijn CEO op de Token2049 conferentie in Singapore.

Alex Mashinsky, oprichter en voormalig CEO van Celsius Network, haalde $10 miljoen weg bij de nu failliete crypto-lener weken voordat Celsius in juni de opnames van klanten stopte, meldde de Financial Times, onder vermelding van ongenoemde bronnen.

CoinDesk Marktindex
Grootste stijgers
Activa Ticker Rendement DACS Sector
LCX LCX +10,09% Valuta
Ren REN +4,69% DeFi
Aragon ANT +4.34% DeFi
Grootste verliezers
Asset Ticker Returns DACS Sector
Celsius CEL -21,05% Valuta
Rally RLY -14,86% Cultuur & Entertainment
Stellar XLM -3,31% Valuta

Sectorclassificaties worden verstrekt via de Digital Asset Classification Standard (DACS), ontwikkeld door CoinDesk Indices om een betrouwbaar, uitgebreid en gestandaardiseerd classificatiesysteem voor digitale activa te bieden. De CoinDesk Market Index (CMI) is een breed opgezette index die is ontworpen om de naar marktkapitalisatie gewogen prestaties van de markt voor digitale activa te meten, met inachtneming van minimale handels- en beursvereisten.

Marktbewegingen

Range-Bound Bitcoin herinnert Crypto Twitter aan 2018 Lull die eindigde met 50% Crash.

Voor bulls bieden factoren als de afwezigheid van grote verkopers, het aanhoudend vasthouden door langetermijnbeleggers en de veerkracht van de cryptocurrency tegenover de onrust op de traditionele financiële markten hoop.

Voor de beren doet de huidige stilte denken aan september-oktober 2018, toen de grootste cryptocurrency wekenlang stabiel bleef op bijna $6.000 voordat het met bijna 50% daalde.
In het weekend legde de pseudonieme analist en swingtrader il Capo Of Crypto aan zijn 540.000 volgers uit dat net als de consolidatie van 2018 bij $6.000, de huidige handel rond $20.000 een tijdelijke pauze is die de weg vrijmaakt voor een nieuwe prijsuitverkoop

Sarah