First Mover Americas: Bitcoin breekt voorbij $20K door hoop op Fed-pivot

First Mover Americas: Bitcoin breekt voorbij $20K door hoop op Fed-pivot

De laatste prijsbewegingen in de cryptomarkten in context voor 5 oktober 2022.

  • Prijspunt: Bitcoin stijgt tot boven $20.000, nu risicovolle activa stijgen in de hoop dat centrale banken hun geldverkrappingsbeleid zullen loslaten.
  • Marktbewegingen: Het bullish momentum van Bitcoin neemt toe.
  • Grafiek van de dag: Financiële stress blijft binnen de perken, wat de argumenten voor de zogenaamde Fed pivot verzwakt.

Prijspunt

Bitcoin (BTC) steeg in de afgelopen 24 uur met 5% en bereikte een belangrijk psychologisch niveau van $20.000 toen de wereldwijde markten stegen, waardoor Amerikaanse indexfutures en Europese aandelen omhoog gingen. De beweging komt terwijl beleggers in de gaten hielden of centrale banken hun tempo van monetaire verkrapping zullen moeten vertragen.

Ethereum (ETH) steeg vandaag met 4% tot $1.350.

“Beleggers weten dat hoe sterker de Amerikaanse dollar, hoe meer verkoopdruk op BTC,” zei Charles Storry, hoofd groei bij Phuture, een crypto-indexplatform.

“Veel beleggers voelen dat de Fed zou kunnen pivoteren en de rente verlagen zoals de Bank of England net deed. Dit zou een grote koopkans voor BTC veroorzaken, wat extreem bullish is,” zei Storry.

“Het slimme geld begint al posities op te bouwen. Vandaar de recente prijsstoot,” voegde hij eraan toe.
DeFi (decentralized-finance) tokens stegen dinsdag ook, met Chainlink’s LINK met 7,5% en de token voor vloeibaar staking protocol Lido DAO (LDO) met 9,6%.

Andere winnaars waren de tokens van Quant Network, een stijging van 8%, Polygon (MATIC), een stijging van 7% en Cosmos (ATOM), een stijging van 7,4%.

In het nieuws brengt Grayscale Investments, dat ’s werelds grootste bitcoin trust aanbiedt, een belangrijke administratieve rol voor al zijn producten in huis via een nieuwe broker-dealer eenheid.
Grayscale Securities, de nieuwe broker-dealerafdeling, zal de verkoop van aandelen van de cryptotrustproducten van het bedrijf afhandelen, waarbij een functie wordt overgenomen die voorheen werd vervuld door collega Digital Currency Group-dochter Genesis Global Trading. (Digital Currency Group is ook eigenaar van CoinDesk).

En Web3 data startup Golden heeft $40 miljoen opgehaald in een Serie B financieringsronde die werd geleid door de crypto tak van bekende venture-capital firma Andreessen Horowitz, volgens een bericht op de website van het bedrijf.

Mees