Dogecoin verliest momentum door nieuws over de overname van Twitter door Musk

Dogecoin verliest momentum door nieuws over de overname van Twitter door Musk

De favoriete memecoin van Elon Musk daalde na een stijging op het nieuws dat de aankoop van Twitter door de Tesla CEO weer op tafel lag.

Elon Musks favoriete memecoin, dogecoin (DOGE), lijkt het momentum te hebben verloren dat het verzamelde na het nieuws van dinsdag dat de Tesla (TSLA) CEO’s aankoop van Twitter (TWTR) weer op tafel lag.

De op een Shiba Inu hond geïnspireerde crypto werd op het moment van schrijven verhandeld op ongeveer $0,063, een daling van 4,5% vergeleken met de $0,066 waarnaar het woensdag rond 00:30 UTC steeg.

Na de afgelopen dagen in de range van $0,059-$0,061 te hebben gehandeld, zag DOGE dinsdag een piek na het nieuws dat Musk had voorgesteld om zijn bod om Twitter te kopen weer door te zetten.
Handelaren zien Musks voorgestelde plannen om Twitter te kopen als bullish voor DOGE en crypto in het algemeen, gezien de mogelijkheid dat cryptocurrency-betalingen worden geïntegreerd in het platform en Musks bekende interesse in de op meme gebaseerde crypto. Deze relatie kan echter ontkoppelen als de rally van DOGE blijft afnemen.

De Tesla CEO bood in april voor het eerst aan om Twitter te kopen voor ongeveer $44 miljard in contanten, wat werd aanvaard door het bestuur van het sociale mediabedrijf. Musk schrapte zijn bod echter in juli na beweringen dat Twitter valse en misleidende verklaringen had afgelegd over het aantal spam- of nepaccounts op het platform.

Na het nieuws dat de aankoop mogelijk weer doorgaat, stegen de aandelen van Twitter met 13% en werden ze dinsdagochtend stilgelegd op 47,96 dollar, voordat ze aan het eind van de dag kortstondig de handel hervatten om te sluiten op 52,05 dollar. Op woensdagochtend stonden de aandelen van Twitter ongeveer 2,3% lager.

Mees